Rens dine tagrender så der ikke opstår skader på din bolig

Trænger dine tagrender til at blive renset? Som årstiden skifter, kan du ikke undgå, at der vil samle sig skidt og blade i dine tagrender. Det er vigtigt at du får fjernet skidtet i dem for at undgå fugtskader på facade, sokkel og tag. I Danmark er der generelt meget nedbør året rundt, så du bør lave en regel om, at du tjekker dem med jævne mellemrum. Du kan både selv prøve at klare problemet med stoppede tagrender eller lade en professionel klare opgaven for dig.

Gør det selv

Hvis du tør at kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt, så kan du prøve at spule dine tagrender med en vandslange. Du skal placere vandslangen nedefra og spule op i tagrenden, så alt nedbøren kommer til at samle sig og bliver skubbet op. Mængden af nedbør har ofte noget at sige i forhold til om denne strategi kan bruges. Hvis tagrenden er tæt stoppet, så er trykket fra vandslangen ikke kraftig nok til at kunne løsne det. Er der tale om blade der har samlet sig i en mindre mængde, så kan du være heldig at de kan blive spulet op, så der er passage igen.

Få hjælp af en professionel

Du kan få hjælp af en professionel til rensning af tagrender. Det er forskelligt hvad tagrenderens koster alt efter hvilket firma du spørger samt hvor omfangsrig opgaven er. Det anbefales at du indhenter priser fra flere firmaer, så du kan blive klogere på hvad det koster at få renset tagrenderne. Tagrenderensning er ikke helt billigt, men alle pengene værd, så du kan undgå at få skader på din bolig. De fleste boligejere bliver klogere på hvor vigtigt det er at rense tagrenden når de først har prøvet at have en stoppet en. Få hjælp til arbejdet så du slipper for at stå med arbejdsopgaven selv.

Find et godt firma

Er du i tvivl om hvilket firma du skal bruge, så kan du altid se om der ikke er nogen som har givet firmaerne anbefalinger online. Danskerne plejer at være gode til at give deres mening til kende. Jo flere gode anmeldelser, jo større en lyst har man også til at kontakte det pågældende firma.