Haveguide – få styr på indretning af haven

Måske har du lige købt dit første hus, hvor der medfølger en stor have, og du ved ikke helt, hvad du skal gøre med den. Frygt dog ej! Når det kommer til indretning af have, findes der mange forskellige muligheder. Læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du indretter din have. Måske vil du blive overrasket over, hvor mange forskellige måder, det kan gøres på.

Havens funktion

Når du ønsker en praktisk indretning af haven, er det først og fremmest vigtigt, at du har en god ide om, hvad du ønsker havens funktion skal være, og hvilket udtryk, du drømmer om, at lige netop din have har. Nogle ønsker en praktisk og funktionel have, der er hjem for en masse familiekomsammen og hyggelige stunder, mens andre blot ønsker en enkel og smuk have fyldt med en masse billedskønne blomster som dekoration. Det er helt op til dig at vælge, hvilken funktion, din have skal have.

De store havetrends

Har du svært ved at se visionen for din have, men ønsker du at være med på forskellige havetrends? Så skal du undersøge de nuværende store havetrends. Ja, du læste rigtigt – der findes masser af havetrends!  Disse havetrends kan være med til at give dig en masse inspiration til, hvordan du kan indrette din egen have. Lige nu er det især robuste planter og en smart flagstang pakkeløsning, der trender indenfor indretning af have. Der er flere forskellige muligheder, så prøv dig frem!

Opdel haven

Du tror det måske ikke, men du kan let og effektivt opdele din have i flere forskellige ”rum” – især hvis du er en af de heldige, der har en stor og rummelig have. Ved at skabe flere mindre ”rum” i din have, bliver din have mere spændende, og du skaber desuden flere forskellige anvendelsesmuligheder i din have. Lav eksempelvis en hyggelig krop med siddepladser til venner og familie, til ekstra sommerhygge i haven, eller lav blot et smukt plantested. Det er en spændende måde at opnå en unik indretning af haven.

Vand eller bålsted?

Et af de oftest stillede spørgsmål, når man har en større have er: vand eller bålsted? Rigtigt mange ønsker et ekstra element i sin have, og dette er ofte enten en fin havedam eller et hyggeligt bålsted. Her kan det være enormt svært at vælge! Nogle fortrækker en fin havedam, eventuelt med fisk, mens andre ønsker en bålplads, hvor familie kan samles, og minder kan laves. Er du tvivl om, om du ønsker dig havedam eller bålsted? Så kontakt altid en professionel fagmand, der kan besvare alle dine spørgsmål, og rådgive dig i, hvad der passer bedst til din have og din levestil. Der er både fordele og ulemper ved havedam og bålsted.