6 tips til køb af skrivebord til dit hjemmekontor

I denne artikel vil du få 6 gode tips til valg af skrivebord til dit hjemmekontor.

 

  1. Størrelse

Det første du skal huske på, når du køber et kontorbord, er enten at måle det rum, hvor du ønsker at passe skrivebordet eller i det mindste få en idé om størrelsen på dit kontorværelse. Dette er naturligvis nødvendigt, så du kan finde et skrivebord, hvis størrelse passer perfekt til dit hjemmekontor. Hvis du allerede har et skrivebord, kan du med fordel få størrelsen på dit skrivebord ved at måle længden, bredden og højden på det.

  1. Pris

Den næste ting at huske på er prisen. Du skal tage stilling til, hvor meget du har råd til at bruge på dit skrivebord. Et godt kontorbord koster som minimum omkring 1500 kroner, men der findes dog også dyrere modeller. Hvis du vil investere i et dyrere skrivebord, bør du overveje, hvad du vil bruge det til, og om investeringen er det værd.

  1. Materiale

Du bør også tage stilling til skrivebordets materiale. De mest almindelige typer materialer er træ og metal. Disse to materialer er nemme at vedligeholde og holdbare. Forskellige materialer har dog forskellige begrænsninger i forhold til bordets finish. Linoleumsborde vil for eksempel typisk kun kunne fås i enkelte farver, mens borde i finér kun kan farves efter trætegninger. Laminat er det mest alsidige materiale, da dette kan fås i almindelige farver (f.eks. sort eller hvid) såvel som trætegninger.

  1. Skrivebordsplads

Du bør også beslutte dig for layoutet af dit skrivebordsplads. Hvis du foretrækker at have meget plads på dit skrivebord, vil du måske have et skrivebord med centerudskæring. Denne type skrivebord har normalt plads til skærm og tastatur foran brugeren, mens siderne af bordet typisk har rigeligt med opbevaringsplads til brevbakker, kontorartikler med videre.

  1. Tilbehør

Den næste ting at se på, når du køber et kontorbord, er tilbehøret. Du bør beslutte dig for, hvilke tilbehør du skal bruge. Mangler du skuffer, kan du med fordel anskaffe dig et skrivebord med skuffer. Har du brug for hylder, kan du med fordel anskaffe dig et skrivebord med hylder. Hvis du ønsker hæve og sænkefunktion kan det være en god idé at købe et hæve sænkebord. Skriveborde har mange tilbehør, og vi har blot nævnt nogle få her.

  1. Robusthed

Den næste ting at se på, når du køber et kontorbord, er hvor robust det er. Den bedste indikator på, hvor robust et skrivebord er, er skrivebordets stel. Hvis du vil have et skrivebord, der er mere robust, vil du måske have et, der har et større eller mere stabilt stel. Hvis du vil have et skrivebord, der er let og nemt at flytte, kan det dog være en god idé at holde stellet i en størrelse, der er medgørlig. Dette er dog intet problem, da skriveborde sagtens kan fås i robuste konstruktioner trods stel af en mindre størrelse.