Vælg træ når du skal dekorere dine vægge

Har du nogensinde tænkt på, hvad hemmeligheden bag boligmagasinernes smukke sider mon er? Svaret er naturligvis ikke så sort/hvidt som en Chaplin-film. Det er nærmere som en velsmurt sandwich med en masse lag, der leger godt sammen. Lad os kigge på et lille udvalg af disse lag. Måske kan du bruge nogle af dem, når du kaster dig over dit næste indretningsprojekt.

Hold det enkelt

Nogle mennesker påvirkes mere end andre af de omgivelser, de befinder sig i. Du kender sikkert, at udvendigt kaos også kan skabe rod indeni, og derfor rummer den enkle indretningsstil et kæmpe frynsegode for alle, der let distraheres. Hvis du kigger nærmere på fotografens arbejde, vil du se, at der ofte ikke er ret meget på billederne. Opsætningen består af ganske få, men velvalgte møbler, tekstiler og vægdekoration.

Det er, som om man har tænkt på rummet, på fladen, som et stykke moderne kunst med en minimalistisk komposition. Intet er tilfældigt placeret på fladen og i forhold til det øvrige interiør. Grunden til, at en sådan komposition tiltrækker sig din opmærksomhed, er nærmest naturvidenskabelig på den Da Vinci’ske måde. Placerer du møbler, vaser og billeder på den helt rette måde, rammer de det gyldne snit, som aldrig er i midten, men forskudt herfor til højre, venstre, top eller bund. Du kan se det, når du får skubbet lidt til sofaen, hængt rammen op og sat den pampasgræsfyldte keramikvase godt på plads i den ene ende af træreolen. Hold dit valg af møbler og nips enkelt, men velvalgt.

Bland materialerne

En stue eller et køkken indrettet med lutter højglans, metal eller træ holder ikke. Hvorfor ikke? Fordi materialerne kun skiller sig ud sammen med deres modsætninger. Stålreolens kolde metal bliver kun fedt, hvis det får lov at spille sammen med eksempelvis et sofabord af træ. Det samme gør sig gældende med højglanskøkkenet, som skal brydes af noget varme fra træet, lerskålen, slyngplanten eller noget helt fjerde. Men frygt ikke. Holder du meget af de rene linjer, behøver du ikke fælde træer og plante dem i køkkenet for at komme i mål. Prøv dig i stedet frem med et par fine vægdekorationer i træ, som du kan få i forskellige certificerede træsorter. 

Mix det nye og det gamle

Du har med garanti hørt tale om kant, dybde, personlighed og sjæl, når du søger inspiration og hjælp til at tæmme dit indretningsprojekt. Det plejer at betyde, at rummet har noget, der på den ene eller anden måde er anderledes. Ofte, men ikke altid, er der en direkte sammenhæng mellem graden af sjæl og antal år, en given genstand har på bagen. Vær derfor ikke bange for at indrette dig med loppefund, arvestykker eller ting, du har fået en din veninde, som er amatørkeramiker. Bruges kan også børnenes (måske de lidt ældre børns) kreationer fra skole og SFO. Med andre ord luner det i indretningen at have noget på hylden, som bærer en historie og som er lavet med kærlighed. For det er der altså ikke ret mange af de ting, vi omgiver os med, som kan.