Udvikl dine kreative sider på en efterskole

Kreativitet kommer i mange former og størrelser. Det er både muligt at være god til et bestemt håndværk, til musik, til kropslige udtryk, eller til at kreer nye ting. Men det er også muligt at være kreativ i form af at få spændende idéer og gøre dem virkelige.

Hvis du eller dit barn går rundt med en kreativ side, som du gerne vil udvikle yderligere, så kan en tur på efterskole være en god mulighed. Her får du de rette rammer til at udvikle dine kompetencer og evner inden for design og konstruktion, så alle dine kreative idéer kan blive gjort til virkelighed.

Hvem er efterskolen lavet til?

Efterskolen Play er skabt til alle unge, som ønsker at udvikle specifikke kompetencer eller præcisere deres evner inden for design og konstruktion. Det er en efterskole med design i Jylland, som tilbyder en Design- og Konstruktions linje, som giver dig de rette rammer til at finde på spændende idéer og føre dem ud i livet.

Hvis du for eksempel elskede at bygge med Legoklodser, da du voksede op, eller hvis du er særligt interesseret i spil og kreative oplevelser, så er efterskolens linje noget for dig. Her får du mulighed for at arbejde med selv de mindste detaljer, så dine kreative idéer bliver ført ud i livet til perfektion.

Et LAB med mange muligheder

Hvis du vælger denne linje hos Efterskolen Play, så kommer du til at tilbringe din hverdag i et nybygget LAB, som er lavet til at give de rette rammer til at udvikle dine idéer. Her har du mulighed for at eksperimentere med nye ting og konstruere nye genstande. Nogle af de materialer og maskiner, som du kan finde i LAB’et er blandt andet 3D-printere, VR-briller, Legoklodser, robotter, spil materialer og meget mere.

For at få den rette inspiration til dine idéer, vil du i løbet af dit ophold på efterskolen komme ud og besøge forskellige virksomheder og institutioner. Her kan du hente inspiration og få nye idéer.

Dette kan du forvente som elev

Når du kommer som elev hos Efterskolen Play, så er der en lang række spændende muligheder og forløb, som du kan se frem til. For eksempel vil din hverdag være omgivet af innovation, for du får mulighed for at forstå muligheder og problemer, samt at tilgå disse via designtænkning.

Du får også mulighed for at involvere brugere i dit design, så du kan idéudvikle, designe og producere med forbrugere for øje.

Andre spændende kompetencer, som du kan forvente at arbejde med, er kommunikation gennem tegning og grafiske opsætninger, lave storyboards og arbejde med mindmaps, lære at anvende en 3D-printer og skabe dine egne 3D-modeller, arbejde i teams og meget mere.