Hvor ren er din bolig egentlig?

Kig rundt i din bolig. Hvad ser du? En ren og skinnede bolig, som du elsker og er stolt af. Det vil langt de fleste af os nok se. Men sandheden kan snildt være en anden.

Det viser sig nemlig, at vi ikke ser den snavs, der bygger sig op i boligen. Vi vender med andre ord det blinde øje til. Vi vænner os til at se snavset og kan derfor ikke længere se, at det faktisk er snavs.

Her er der kun en ting at gøre. Du må simpelthen få hjælp udefra til at fikse din urene bolig. Og måske skal du så over have ændret din vanetænkning lidt?

Snavset du ikke kan se

Noget snavs ser du slet ikke. Lyder det mærkeligt? Du kender det helt sikkert fra din bil. I bilen har du en masse ragelse i handskerummet, bagagerummet, i siderne af døren osv.

Nogle af disse ting skal du faktisk bruge til noget. Når der er frost, skal du bruge frostskrabren. Når du er i udlandet, skal du bruge cd’erne osv. Men i grunden er der en del ragelse, som hører ind under essentielle dele af bilens inventar, som du aldrig bruger. Du kan bare ikke skille dig af med det.

Noget af det samme gælder dine pletter på tæppet. Du skal ikke bruge pletterne. Men det er blevet en del af tæppets udseende. Selvom du kan få en billig rensning af tæpper, vælger du at lade være, fordi du er blind over for pletterne.

Det er det snavs, du aldrig kommer af med. Før du en dag får besøg af et familiemedlem, der pointerer, at pletten har været der længe. Pludselig kan du igen se den og vil nu endelig til at gøre noget ved det.

Rengøringshjælp til besværlige rengøringsjob

En plet på tæpper, på sofaen eller på bordpladen, som har fået lov til bare at indtrænge i måneder måske endda år, er svær at få væk. Du prøvede med garanti at få pletten væk, da den først kom.

Det gik ikke, som du havde udtænkt. For at få pletten væk skal du nu have en stor viden om, hvordan stoffet reagerer på at blive blandet med kemikalier og andre remedier. Rengøringsjobbet er blevet meget vanskeligt at have med at gøre.

Du vil sikkert ikke kunne håndtere jobbet selv, og det er så nu, du klikker ind på linket. Tag dog altid lige en snak med virksomheden, der skal rengøre dine møbler mm. først. Det kan være, de fortæller dig, at der bare ikke er mulighed for at rengøre dine møbler, at du må finde en anden løsning.

Den reneste bolig, du kunne drømme om

Nu vænner dit tæppe retur. Planen er selvfølgelig nu, at du ikke skal spilde på det igen – det er klart. Udfordringen er, at du er et menneske og med ret stor sikkerhed vil ende med at spilde på tæppet igen.

Hvad du derfor skal love dig selv, er, at du skal være forberedt på næste gang. Du skal vide, hvad du helt konkret gør, når du taber et rødvinsglas ned på sofaen. Ved du ikke det, så står du igen med en plet, der bliver en integreret del af boligen.

Forbered dig på uheldet, så er du også forberedt på at nyde din sofa uden frygt – eller sure miner, når uheldet sker.