Store boligdrømme men lille budget?

Det er du ikke alene om. Og det er helt i orden at have store drømme. Drømme behøver bestemt ikke være realistisk. Så længe du accepterer at ikke alle drømme bliver til virkelighed, så er der ingen skade i at drømme stort. Mange at de drømme du går rundt med, koster højst sandsynligt mere end du har råd til. Derfor skal du være forberedt på at gå på kompromis, når dine drømme skal føres ud i livet. Da de store drømme ellers vil kunne lægge din økonomi i ruiner. 

 

Hvad skal vælges til og hvad skal vælges fra?

Det er meget individuelt, hvad du prioriterer høj og hvad du prioriterer knap så højt. Derfor er der ikke en opskrift for hvad der rigtig og forkert på dette område. Her er du nødt til at sætte dig godt til rette og selv lave en prioritering. Det kan lyde svært og uoverskueligt, men faktisk kan du sagtens gøre det nemt for dig selv. Skriv dine drømme og ønsker ned på en lap papir, et drøm/ønske per papir. Så er det nemt for dig at flytte dem rundt, så du kan lave en rækkefølge for hvilken drøm der er størst, eller mest opnåelig nu og her. 

 

Spar penge ved at spare sammen 

Det er altid bedst at spare sammen til de ting du ønsker dig, Ja der kan være bolig forberedelser der er så krævende at du er tvunget til at optage et lån, men som udgangspunkt skal du ikke låne penge. Gør det til en vane, at du altid sparer sammen. Når man køber for lånte penge, er det ikke kun varens værdi du skal betale. Du skal også betale renter og de omkostninger der er forbundet med at optage lånet. Og selv om afdragene kan virke små og overskuelige, bliver de ikke ved med at være det, hvis du optager mere end et lån. 

 

Lav det du selv kan lave 

Hvis du drømmer om at ombygge noget om eller anlægge din indkørsel med granitskærver, er der mange penge at spare. Ved en ombygning er håndværker lønnen en stor del af udgiften. Derfor kan du med fordel lave det du kan selv. Samme gælder, hvis du drømmer om at få granitskærver i din indkørsel. Her kan du lave meget af arbejdet selv, og granitskærverne behøver heller ikke koste en formue, se den bedste pris på granitskærver her. Og jo mere du sparer, jo flere drømme kan du få opfyldt.